جنگ‌ و گریز اردوغان برای بقا-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه
عماد ابشناس، کارشناس مسائل منطقه در گفت‌و‌گو با راهبرد معاصر مطرح کرد؛

جنگ‌ و گریز اردوغان برای بقا

عماد ابشناس تحلیلگر مسائل منطقه در خصوص تشدید تنش‌های اخیر میان ترکیه و  غرب اظهار داشت: اردوغان بدلیل نگرانی از هرگونه توطئه داخلی و خارجی در شرایطی است که می خواهد به همه و خصوصاً کشورهای ناتو نشان دهد که هر سیاستی از جمله اخراج سفرای غربی برایش فاقد اهمیت بوده و حاضر است تا آخرین لحظه برای ماندن در قدرت بجنگد.
عماد آبشناس؛ تحلیلگر مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۳ - ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 04
کد خبر: ۱۰۷۵۷۵
تعداد نظرات: ۱ نظر

جنگ‌ و گریز اردوغان برای بقا

 

عماد ابشناس تحلیلگر مسائل منطقه در گفت و گو با راهبرد معاصر، درباره تشدید تنش‌های اخیر میان ترکیه و جهان غرب و اصرار اردوغان برای اخراج ده سفیر غربی از ترکیه بر سر مسئله عثمان کاوالا گفت: مشکل اساسی آقای اردوغان در رابطه با این کشورها فقط این نیست که انها اظهاراتی را درباره فردی که متهم به حمایت از کودتا در ترکیه بود، کرده‌اند، بلکه مشکل در این است که اردوغان احساس می کند که امروزه کشورهای غربی و ناتو درصدد هستند که پشت ایشان را خالی کنند و هنوز نقشه سرنگونی ایشان را دارند و هنوز موفق نشده‌اند آن مأموریت هایی را که ناتو و آمریکا برای ترکیه داشتند محقق کند، از همین رو احتمال این وجود دارد که ماجرای کودتا دوباره تکرار شود یا اینکه به نحو دیگری بخواهند او را سرنگون یا برکنار بکنند. به همین دلیل اردوغان با این اقدام می خواهد زهرچشمی از آنها بگیرد و بگوید من هنوز در ترکیه مقتدر و محبوب هستم و انقدر قدرت دارم که همه سفرای شما را یکجا بیرون کنم و مردم ترکیه هم از من حمایت کنند.

 

وی با اشاره به اینکه این نیت و اقدام اردوغان بیشتر خودنمایی به غربی ها است تصریح کرد: طبیعتاً اقدامات اردوغان تأثیر بسیار منفی‌ای بر روی اقتصاد ترکیه بر جای خواهد گزارد، کما اینکه دیدید که لیر ترکیه سقوط خیلی شدیدی در همین راستا تجربه کرد، اما به هر حال آقای اردوغان در شرایطی است که می خواهد به همه و مخصوصاً دیگر کشورهای ناتو نشان بدهد که این چیزها برایش مهم نیستند و حاضر است تا آخرین لحظه برای ماندن در قدرت بجنگد و حتی اگر بنا باشد آنها فشار اقتصادی بر ترکیه بیاورند ایشان حاضر نیست به این راحتی کناره گیری کند.

 

وی با اشاره به هدف اردوغان در منطقه اظهار کرد: اردوغان دیدگاه ها و رویاهای نئوعثمانیسم دارد که توانسته در چند سال اخیر از موقعیت ترکیه در ناتو استفاده کند. اردوغان برای اینکه بتواند رویای نئوعثمانیسم خودش را جا بیاندازد کشورهای عضو ناتو را متقاعد کرده بود که اگر اجازه بدهند این تفکر را پیدا کند اهداف این کشورها را در منطقه پیاده خواهد کرد. شاهد بودیم ترکیه توانسته بر آذربایجان سیطره پیدا کند و درواقع صاحب اختیار آذربایجان بشود و کنترل آذربایجان را در اختیار بگیرد که با این اقدام اردوغان توانست از کشورهای ناتو امتیاز خوبی را کسب کند.

 

ابشناس در ادامه افزود: ترکیه حتی از اوکراین بر علیه روسیه حمایت قاطعی کرد و حتی در کریمه هم دارد آن گروه های مخالف روسیه را به بهانه اینکه همه اینها یا ترک هستند و یا وابسته به جریان های اخوانی حمایت می کند و از این طریق می تواند نواقص ناتو را جبران کند. در چنین مقطعی نباید فراموش کنیم که بقیه کشورهای عضو ناتو همه مسیحی هستند. درست است که آنها در برابر اقدامات ترکیه برعلیه ارمنستان ممکن است سکوت کنند ولی مردم این کشورها یک نوع احساس هم ذات پنداری با ارمنی ها دارند و ناراحت می شوند که ببینند ترکیه دارد بر علیه مسیحیان ارمنستان کاری انجام می دهند.

 

این کارشناس منطقه در پایان اذعان کرد: با توجه به اقدامات شخص اردوغان می توان گفت ترکیه وارد فصل جدیدی از مناقشه با دیگر کشورها می شود. شاهد بودیم که بزرگترین ارتش ناتو را بعد از آمریکا، ترکیه در اختیار داشت و از طرف دیگر ترکیه بعنوان سپر بلای کشورهای اسلامی و شرق نسبت به اروپا بحساب می آمد. ولی ظاهرا کشورهای اروپایی تا مدتها مراعات ترکیه را می کردند ولی با توجه به سیاست های اتخاذ شده از طرف اردوغان دیگر این مراعات به چشم نمی اید  مخصوصاً با سیاست های جدیدی که آمریکا اتخاذ کرده و طبیعی است که موضع ترکیه برای آنها مسئله ساز باشد.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
اراز
Canada
۱۷:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۳
0
0
بلاخره نگفتی که کشور های غربی صلیبی از اردوغان چی می خواهند که قبول نمی کند و چیز چقدر مهم است که صلیبی ها بخاطر ان می خواهند سیستم یک کشور را عوض کنند . چرا؟
تحلیل ناقص بدرد نمی خورد
تحلیل های برگزیده